Informizely customer feedback surveys

5x verrassende ijskoffie en ijsthee

augustus 1, 2022

Gedurende de zomer ergens “een koffietje doen” kan nét even wat spannender dan met een normale cappuccino of latte. Voor mij is de zomer namelijk hét moment om ijskoffie of ijsthee te bestellen. En ijsthee dan bij voorkeur niet kant en klaar, maar lekker huisgemaakt.

Ook als het op ijskoffie aankomt kun je in Leiden kiezen voor heel veel verschillende soorten. En nee, die hoeven niet per se mierzoet te zijn. Liever niet zelfs. Maar welke opties zijn er dan en waar drink je die?

Stuiterend van de cafeïne deed ik een rondje langs een aantal Leidse terrassen. Op zoek naar verrassende ijskoffie en ijsthee. Dat levert een gevarieerd lijstje aan soorten ijskoffie én de lekkerste ijsthee van Leiden op!

Lekkerste ijsthee van Leiden

Laten we met die ijsthee beginnen. Wat mij betreft is de huisgemaakte ijsthee van Borgman & Borgman de allerlekkerste. Niet alleen qua smaak, maar zeker ook om het een lust voor het oog is als je deze geserveerd krijgt. Een glas van deze heerlijke ijsthee kost € 3,50

Simpele ijskoffie

Hou je niet van toeters en bellen en is alles wat je wilt een stevige zwarte ijskoffie dan bestel jij voor € 3,- bij Vooraf & Toe een iced americano. Daar krijg je ook een koekje bij. Op de kaart staat overigens ook een iced latte, als je daar meer van houdt.

Iced Dirty Chai Latte

Ik ben dol op een dirty chai latte (chai latte met een shot espresso) maar koud had ik ‘m nog niet eerder gedronken. Bij Lot & de Walvis staat een iced chai latte op de kaart waar ze op verzoek voor € 1,50 extra een shot espresso door doen. Héérlijke combi! Wel ook meteen de duurste van dit lijstje, want je rekent in totaal € 5,75 af voor je drankje.

Espresso tonic

Blij verrast was ik door de ontdekking dat 30ml Leiden een espresso tonic op de kaart heeft staan. Ik ben echt dól op deze combinatie en had ‘m al jaren niet meer gehad. Ook deze ijskoffie is wel wat aan de prij,  met € 5,25 per glas. Maar het is wel echt het proberen waard als je net als ik van deze combi houdt. Wil je dit drankje een keer thuis maken, dan heb ik een recept hiervoor op mijn site staan.

IJsthee met basilicum

Bij Brasserie De Poort staan twee soorten huisgemaakte ijsthee op de kaart; eentje met munt en eentje met basilicum. En die laatste is super lekker en verrassend van smaak. Doet mij net iets meer denken aan een limonade dan aan ijsthee, maar is desalniettemin heerlijk verfrissend en dat is alles wat je op een zomerse dag op het terras wil! Beiden varianten kosten € 3,25 per glas.

Kortom, voor iedere smaak is er wel een lekkere en verrassende ijskoffie en/of ijsthee in Leiden te vinden. Het leven is tenslotte te kort voor saaie drankjes ?

 

Susan Aretz

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart