fbpx

5x Koffie-to-go

januari 10, 2022

Een koffietje drinken in de stad is áltijd een goed plan, ook als het koffie to go is. Nu zijn er behoorlijk wat goeie koffietentjes in Leiden te vinden, dus aan aanbod geen gebrek.

Bij de meeste koffiezaakjes kun je – als het geen pandemie is – al lekker, binnen dan wel op terras, koffie drinken. Maar momenteel zijn we genoodzaakt tot afhalen. Tijd dus om een aantal van deze zaakjes even in het zonnetje te zetten.

Uiteraard is dit geen totaaloverzicht, want er zijn véél meer toffe zaakjes te noemen dan waar ik in dit stukje plek voor heb. Maar dit zijn een vijftal van mijn favoriete koffietentjes.

1. ROOS

Op de Botermarkt, waar je normaliter lekker op het terras zit of knus binnen, kun je bij ROOS alle soorten koffie die je je maar kunt wensen bestellen. Ook zijn er heerlijke taartjes en cakes om mee te nemen.

Wil je de ROOS blend thuis drinken? Dan zijn er ook zakken koffie om mee te nemen voor thuis. Iedere dag geopend.

2. Barista Café

In de Catharinasteeg zit Barista Café waar je meer dan 10 soorten koffie to go kunt bestellen. Meer zin in een warme chocolademelk? Ook daar zijn al 8 varianten van te bestellen, die overigens ook als latte Machiato gemaakt kunnen worden.

Hoe fancy klinkt de Tiramisu latte machiato met tiramisu siroop, slagroom, cacao en lange vinger die nu op de kaart staat? Iedere dag open vanaf 10.00u

3. Madame Marie

In een prachtig monumentaal pand in de Kloksteeg (nabij het Rapenburg) vind je Madame Marie. Mijn favoriete plek voor de dirty Chai Latte.  Maar ook voor gewone koffie to go ben je hier aan het juiste adres.

Eigenlijk moét je – als je daar toch bent – ook een mini appeltaartje meenemen. Ze worden iedere dag vers gebakken en zijn echt niet normaal lekker! Van donderdag t/m zondag geopend.

4. 30 ML

De koffie bij 30ML wordt gemaakt van zelfgebrande bonen, die je ook kunt kopen voor thuis. Floor is de jonge franchiseneemster van deze zaak en heeft vanaf het begin mijn hart gestolen. Haar passie voor koffie en gastvrijheid proef je bijna terug in ieder drankje dat je bestelt. Er is wisselend ook iets lekkers voor bij de koffie te bestellen. Iedere dag tot 17.00u geopend.

5. Da Angela

Je loopt er in de Diefsteeg bijna aan voorbij, tót je de verse cannoli in de vensterbank ziet liggen en je wel naar binnen moét. Want bij Da Angela laat je je heerlijke espresso (in cup a soup beker!) natuurlijk vergezeld gaan van een Italiaanse lekkernij.

Iedere dag zijn er verse cannoli die gevuld zijn met schapenricotta of bestel een klein hoorntje met de lekkerste citroencrème erin. Dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 11.30u.

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart