fbpx

5x borrelen op het terras

april 4, 2022

Hoewel het afgelopen week verre van voorjaar leek gaat het voorjaar ongetwijfeld binnenkort toch echt van start. En met mooie dagen in aantocht is er niets fijner dan je dag afsluiten of je avond beginnen met een lekkere borrel op een fijn terras. Terrassen heeft Leiden in overvloed, dus er is volop keuze. Dit keer dan ook de focus op fijne terrassen met een lekkere (aangeklede) borrelmogelijkheid. Dit zijn dan 5 lekkere plekken:

1. Sabor

Op het prachtige Pieterskerkplein staat het terras van Sabor. Hier start je je avond met een lekkere borrel. Op de kaart niet alleen wijnen en bier, maar ook heerlijke cocktails en mocktails. Afhankelijk van het seizoen kun je bijpassende borrelhapjes bestellen.

En als je hier dan toch lekker in het zonnetje zit, blijf gewoon plakken en geniet van het shared dining menu van Sabor.

Sabor Leiden vind je in de Kloksteeg 13 dinsdag t/m zondag geopend vanaf 17.30u

(Foto: Ashkan Mortezapour Photography)


2. Logica

Wil je vegetarisch borrelen, dan is Logica jouw adres. Met een terras aan de Stille Rijn kies je hier uit huisgemaakte falafel, thaise loempia’s of loaded nacho’s uit de oven. Wil je daar een biertje bij, dan kan dat maar er zijn ook verschillende biologische sappen, Earth water of bestel de Leidse Goeie Mie Gin Tonic.

Logica vind je aan de Stille Rijn 11 dinsdag t/m zondag geopend vanaf 11.00uur.


3. Jeanpagne Bistro & Aperitiefbar

De Roemeense Pinot Grigio van Jeanpagne alleen is al een aanrader om een keer neer te vlijen op dit lekkere terras midden in het centrum. Maar op één been kun je niet staan, dus zorg zeker ook dat je naar hun borrelhapjeskaart vraagt. Oesters zijn áltijd een goed idee, ook bij Jeanpagne. Of laat hen een lekkere charcuterieplank voor je samenstellen.

Jeanpagne vind je op de Nieuwe Rijn 27 woensdag t/m zondag geopend vanaf 12.00uur.

 


4. Wielinga wijnbar & restaurant

Als ik een goed glas wijn wil schiet Wielinga al gauw te binnen. Wil ik dat glas wijn lekker in de zon op het terras drinken dan ben je ook hier op de juiste plek. Heel veel keuze in wijnen per glas en laten we niet vergeten dat chef Richard daar bijzonder lekkere borrelhapjes bij in petto heeft. Mijn all time favoriet zijn de huisgemaakte garnalenkroketjes. Maar tegen de gebakken chorizo zeg ik zeker ook geen nee.

Wielinga vind je op de Nieuwe Rijn 28 dinsdag t/m zondag geopend vanaf 12.00uur


5. Aan de Rijn

Op de terrasboot van Aan de Rijn kun je heerlijk borrelen want álles op de kaart is om met elkaar te delen. Dat betekent lekker veel keuze in kleine hapjes en als dat dan doorloopt in het diner is dat alleen maar mooi meegenomen! Wil je niet hoeven kiezen ga dan voor het heerlijke borrelplateau met werkelijk voor ieder wat wils. De wijnkaart biedt volop opties per glas. Liever iets fris? Dan vind ik het gingerbeer van Russel & Co écht een aanrader!

Aan de Rijn vind je aan de Nieuwe Rijn 37 en is iedere dag geopend.

 

Maak blij met de verrassing van dichtbij

Leuk, leerzaam en lekker. Geef de Trakteerkaart cadeau of trakteer jezelf op Leiden!

Trakteerkaart